Gluteeniton
200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl (ruoko)sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja (Mix, hieno)
1 kananmuna
0,75 dl maito/kermaa/kookoskermaa yms
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
Kuori ja pilko omenat paloiksi
ja pirskota paloihin sitruunanmehua
Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Ripottele pinnalle
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Nauti vaniljajäätelön,
vaniljakastikkeen
tai kermavaahdon kera.
Ohje on mukaeltu
ja gluteenittomaksi muokattu
Kotikokki.net-reseptistä.
1½ dl (ruoko)sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja (Mix, hieno)
1 kananmuna
0,75 dl maito/kermaa/kookoskermaa yms
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
Kuori ja pilko omenat paloiksi
ja pirskota paloihin sitruunanmehua
tummumisen estämiseksi.
(Ei ole pakollinen)
Lisää paloihin sokeria
ja kanelia makusi mukaan
ja sekoita.
Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita tasaiseksi.
Taikinan kuuluu olla
valuvaa tässä vaiheessa.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja ripottele päälle omenapalat.
ja ripottele päälle omenapalat.
Ripottele omenoiden päälle alussa sivuun jätetty taikina,
-johon voit halutessasi lisätä hieman gluteenittomia
-johon voit halutessasi lisätä hieman gluteenittomia
jauhoja lisää niin
se paistuu piiraan päälle hauskan murumaisesti.
se paistuu piiraan päälle hauskan murumaisesti.
Ripottele pinnalle
vielä kanelia ja sokeria.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Nauti vaniljajäätelön,
vaniljakastikkeen
tai kermavaahdon kera.
Ohje on mukaeltu
ja gluteenittomaksi muokattu
Kotikokki.net-reseptistä.
Omenapiirakka
Omenapiiras
Omena
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mitä mietit