Marenkikakku Pavlova on ihana kesäinen herkku!
Voit valmistaa marenkipohjat etukäteen jonain viileänä päivänä. Säilytä ne tiiviissä rasioissa.
(Gluteeniton)Marenkipohjaan:
6 kpl kananmunan valkuaista2 tl sitruunan mehua3 dl sokeria1 tl Maizena maissitärkkelystäTäytteeseen:
2,5 dl Kuohukermaa (karrageenitonta)2 tl Sokerian: 0,5 - 1 l MansikoitaVatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovastivalkuaisvaahdon joukkoon.Laita taikina pursottimeen.Pursota valkuaisvaahto pellilleleivinpaperin päälle ympyrän muotoon(halkaisija noin 26 cm) siten,että keskelle jää syvennys.Paista marenkipohjaa 100 °C:nlämpötilassa noin 1,5 tuntia.Jos tahdot monikerroksisen Pavlovanjoudut paistelemaan monta pohjaa.Yhteen leivinpeltiin mahtuu kaksieri kokoista pohjaa. Tästä annoksesta tulee iso leivinpellin kokoinen,yksi keskisuuri ja yksi pienempi marenkipohja. Tai vastaavastikaksi samankokoista eri pelleille.Taikinan voit säilyttää pursottimessa edellisten pohjien paiston aikanatai pursottaa seuraavat pohjat/pohjan leivinpaperilleen ja pellilleen odottelemaan huoneenlämpöön omaa paistovuoroaan.Jäähdytä pohjat ilmavasti esim: ritilällä.Voit säilyttää niitä joko pakastimessa taihuoneenlämmössä esim: peltirasioissa.Valmista Pavlovan täyte vasta hetkeä ennen tarjoilua:
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Viipaloi mansikat joukkoon...Aseta kakkuun täytteeksi vuorotellen mansikoita ja kermavaahtoa.Päälle vielä kermaa ja mansikoita.Tämä kakku ei ehdi kauaa vanheta. =)
***************************
Ihanan näköinen ja varmasti herkullinen. Noista aineista ei voi tulla mitään muuta kuin hyvää!
VastaaPoistaEilonwy =)
VastaaPoistaOli se rapeanihanaa. =)
Mansikathan voi vaihtaa joksikin kausimarjaksi tai hedelmäksi,
niin tämä ei ole niin kesään sidottu herkku. =)
Unileverin ohjeessa oli alunperin Flora vispi-vaahto.
VastaaPoistaMie vaihdoin sen oikeaksi kermaksi.
Mutta halukkaat voivat vaihtaa sen jälleen joksikin muuksi vaahtoutuvaksi täytteeksi. =)
Voi tuo on niiiiin hyvää......
VastaaPoistaSanna
VastaaPoistaMää tykkään kanssa!
Se on sellainen kevyt ja kesäinen. =)
No nyt tuli kesä mieleen. =)))))
Ihanaa että löysin shoppaillen tämän blogisi,täällä kun on noita gluteenittomia herkkuja nam, jos osaisin tulla tänne vielä, ehkä liityt myös mun blogiin,niin laitan blogisi luettelooni, niin silloin on vain klikkauksen päässä nämä herkut.sanosekukkasin blogi
VastaaPoistaHei Pike. ♥
PoistaGluteenittomia olen testaillut vuodesta 2006, jolloin sain Crohnintauti-diagnoosini.
Tänne kokkausblogiin tulee niin harvoin lisäiltyä mitään kun teen ruokaa sillai ripaus tuota ja ropsaus tätä-tyylillä. =)
Oikeampi ja useimmin päivittyvämpi blogini on tuo Hallatar-blogi. =)
Gracias por tu aportacion y tu visita.
VastaaPoistaBesos