...
Kakkupohja:
3 kanamunaa
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja (tai 2,5dl gluteenittomia jauhoja)
1tl leivinjauhetta
150g sulatettua tummaa suklaata
150g sulatettua voita
Kuorrute:
½ dl kermaa
20g voita
150g tummaa suklaata
Lisäksi tarvitset
Vadelmamarmeladia
Vahvaa kahvia kostutukseen
Laita uuni 175 asteeseen
Voitele ja jauhota kakkuvuoka
Sulata suklaa ja voi kattilassa koko ajan sekoittaen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin
Lisää jauhot varovasti käännellen vaahtoon
Lisää jäähtynyt suklaavoiseos taikinaan varovasti
Paista 35-40 minuuttia
Anna jäähtyä ja kumoa
Jäähdytä yö jääkaapissa
Kostuta seuraavana päivänä kakkupohjaa vahvalla kahvilla
Levitä pohjan päälle vadelmamarmeladia ja lopuksi kuorrute
Kuorrute:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja sulata, älä kuumenna
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
Kaada kuorrute kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi
Jäähdytä kakkua kylmässä ennen tarjoilua
PS:
Vadelmamarmeladin ja kuorrutteen voi halutessaan jättää kokonaan pois, niin kakku on yksinkertaisesti kahvinmakuinen suklaakakku.
Ohje: www.heirol.fi-kakkuvuoan pohjasta
hiukan muokattuna Timo Stolpen alkuperäisestä ohjeesta.
...
♥
♥
Kakkupohja:
3 kanamunaa
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja (tai 2,5dl gluteenittomia jauhoja)
1tl leivinjauhetta
150g sulatettua tummaa suklaata
150g sulatettua voita
Kuorrute:
½ dl kermaa
20g voita
150g tummaa suklaata
Lisäksi tarvitset
Vadelmamarmeladia
Vahvaa kahvia kostutukseen
Laita uuni 175 asteeseen
Voitele ja jauhota kakkuvuoka
Sulata suklaa ja voi kattilassa koko ajan sekoittaen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin
Lisää jauhot varovasti käännellen vaahtoon
Lisää jäähtynyt suklaavoiseos taikinaan varovasti
Paista 35-40 minuuttia
Anna jäähtyä ja kumoa
Jäähdytä yö jääkaapissa
Kostuta seuraavana päivänä kakkupohjaa vahvalla kahvilla
Levitä pohjan päälle vadelmamarmeladia ja lopuksi kuorrute
Kuorrute:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja sulata, älä kuumenna
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
Kaada kuorrute kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi
Jäähdytä kakkua kylmässä ennen tarjoilua
PS:
Vadelmamarmeladin ja kuorrutteen voi halutessaan jättää kokonaan pois, niin kakku on yksinkertaisesti kahvinmakuinen suklaakakku.
Ohje: www.heirol.fi-kakkuvuoan pohjasta
hiukan muokattuna Timo Stolpen alkuperäisestä ohjeesta.
♥
♥
...
Kiva kun laitoit ohjeen jossa gluteiinittomista jauhoista tehty kakku. Kummityttö täyttää 9v ja lupasin kakun tehdä..Nyt ohje valmiina. Tyttö on ihan uusi keliaakikko...
VastaaPoistanami, nami, naiskis...
VastaaPoistaKiitos reseptistä,
josko saisin kokeiltua...
Krisse: löytyy täältä muitakin gluteenittomia... =)
VastaaPoistaOllos hyvä.
Hanne: itse kokeilin tuota siis gluteenittomana versiona. =)
Voin kertoa, että aikas suklainen se on tuolla kuorrutteella... =)
Sellai suklisherkku. =)
Kahvi on kiva mauste.
VastaaPoistaHannele =)
VastaaPoistaOn kyllä.
Mokan makua... =D