Gluteeniton:
200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl muscovadosokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
4 päärynää kuorittuina ja
lohkottuina
ripaus sitruunanmehua
hieman sokeria
hieman kanelia
lohkottuina
ripaus sitruunanmehua
hieman sokeria
hieman kanelia
Kuori ja lohko päärynät.
Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa, lisää ripaus suolaa, jauhot ja vaniljasokeri.
Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa, lisää ripaus suolaa, jauhot ja vaniljasokeri.
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
Lisää taikinaan kananmuna, leivinjauhe ja
kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada päälle päärynälohkot.
ja kaada päälle päärynälohkot.
Ripottele päälle alussa sivuun jätetty taikina ja
sen päälle maun mukaan sokeria & kanelia.
sen päälle maun mukaan sokeria & kanelia.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Tämäkin piiras on parasta päivän vanhana.
Sen kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike, kermavaahto
tai pehmeä vaniljajäätelö.
Sen kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike, kermavaahto
tai pehmeä vaniljajäätelö.
PS:
Sama ohje sopii omenapiiraaseen,
kun vaan vaihdat päärynät omeniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mitä mietit