Gluteeniton:
200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl muscovadosokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 päärynää kuorittuina ja
lohkottuina
ripaus sitruunanmehua
hieman sokeria
hieman kanelia
lohkottuina
ripaus sitruunanmehua
hieman sokeria
hieman kanelia
Kuori ja lohko päärynät.
Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa, lisää jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
sokerin kanssa, lisää jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
Lisää taikinaan kananmuna ja
kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada päälle päärynälohkot.
ja kaada päälle päärynälohkot.
Ripottele päälle alussa sivuun jätetty taikina ja
sen päälle hieman kanelia.
sen päälle hieman kanelia.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Tämäkin piiras on parasta päivän vanhana.
Sen kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike, kermavaahto
tai pehmeä vaniljajäätelö.
Sen kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike, kermavaahto
tai pehmeä vaniljajäätelö.
PS:
Sama ohje sopii omenapiiraaseen,
kun vaan vaihdat päärynät omeniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mitä mietit