Gluteeniton sitruunamarenkitorttu
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
Täyte:
2 tl raastettua sitruunankuorta
½ rkl sitruunan mehua
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 keltuaista
Kuorrutus:
4 valkuaista
1 dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan. (Halk n: 27cm)
Paista noin 10 minuuttia.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu.
Sekoita kasariin vesi, sokeri, keltuaiset, sitruunanmehu ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli on sakeaa.
Kaada kiisseli torttupohjan päälle piirakkavuokaan.
Vatkaa tomusokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja pursota tai lusikoi seos kiisseli päälle. Laita torttu uudelleen uuniin 250 asteeseen 3-5 minuutiksi, kunnes marenki on kauniin värinen.
Tuloksena on kevyehkö sitruunatorttu. Anna jäähtyä ennen syömistä.
Ohje netistä
gluteenittomista herkuista
jostakin...
♥
♥
...
varmasti ihanaa..taidan kokeilla..
VastaaPoistaHanne =)
VastaaPoistaTämä on sellainen kevytversio, kun yleensä sitruunamarenkitortussa on muropohja...
Nam ja nam..pakko kai okeilla...:-))
VastaaPoistaKrisse =)
VastaaPoistaNuorimmaiseni piti tästä...