Gluteeniton
Tarvitset
n 250g pehmeää voita
n 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 kananmunaa
n 1 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
Juustokuminaa
Puolikas purjosipulia
Keltasipuli
Pussillinen Pirkka Kinkkusuikaleita
(pakastepinaattia)
2,5 dl ruokakermaa
1 kananmuna
Emmentaljuustoraastetta
maun mukaan oreganoa
maun mukaan basilikaa
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan
Paista n 45 min 175 asteessa
Tee ensin taikina nyppimällä pehmeä voi jauhoihin. Lisää kananmunat ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa liikaa ettei taikina sitkisty. Nosta taikina samantien voidellulle piirasvuualle ja muotoile käsin. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
Laita uuni ja paistinpannu kuumemaan.
Kuumenna öljytilkassa juustokuminaa ja laita purjosipuli renkaina paistumaan silputun keltasipulin kanssa. Lisää kinkkusuikaleet sekä jäiset pinaattikuutiot. (n 4 kuutiota)
Nosta seos piirakkavuokaan taikinan päälle.
Tee päällisosa sekoittamalla ainekset yhteen juustoraastetta lukuunottamatta jonka lisäät seoksen päälle vuokaan. (voi juuston sekoittaa kyllä seokseenkin) Paista. Maista. Älä polta suutasi. =)
Tarjoile heti tai jäähtyneenä lämmittämällä annos mikrossa.
Testasin. Oli hyvää!
VastaaPoista