Gluteeniton
Pohja:
- 100 g voita
- 2 dl gluteenittomia jauhoja
- 2 rkl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl vettä
Sitruunakiisseli:
- 1½ dl kylmää vettä
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 25 g voita
- 1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 4 keltuaista
Marenki:
- 4 valkuaista
- 1½ dl sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöinen voi sekaan.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina mielellään
irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm)
pohjalle ja reunoille noin kolmen
sentin korkeudelta.
Anna pohjan jähmettyä hetki jääkaapissa.
Pistele pohjaan haarukalla reikiä. laita leivinpaperi pohjan
päälle tiiviisti ja sen päälle painoksi esimerkiksi herneitä, linssejä,
riisiä tai suolaa.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilällä noin 15 minuuttia.
Mittaa kiisselin ainekset
kattilaan. Kuumenna kiisseliä koko ajan vispilällä
sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila pois liedeltä.
Kaada sitruunakiisseli esipaistetun, hieman jäähtyneen pohjan päälle.
Valmista marenki. Vatkaa ensin
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri
vähitellen voimakkaasti
vatkaten. Levitä tai pursota marenki sitruunatäytteen päälle.
Nosta vuoka takaisin uuniin ja
jatka paistamista uunin alimmalla tasolla
noin 10 minuuttia, kunnes
marenki on hieman huipuistaan ruskistunut.
Mukaeltu HS:n ruokaohjeista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mitä mietit