maanantai 12. tammikuuta 2009

Mokkapalat

















  Tarvittaessa gluteeniton! 
 
Tämä on niin suuri annos, että tarvitset
leivinpellin, jonka reunojen korkeus on 5 cm.
n: 40 palaa

n: 10 dl vehnäjauhoja
tai 9,5 dl gluteenittomia vaaleita hienoja jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
n: 2 rkl leivinjauhetta
(Tai 1 rkl leivinjauhetta ja
1 rkl soodaa)
4 tl vaniljasokeria
7-8 kananmunaa
6 dl sokeria
4 dl maitoa
400 g voita sulatettuna


Laita leivinpellille leivinpaperi...

Kuorrute:
1dl kaakaojauhetta
1 pkt tomusokeria (500g)
50 g voita sulatettuna
3/4 dl vahvaa kahvia
tilkka sitruunanmehua
(tarvittaessa hieman vettä)



Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon.
Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Siivilöi kuiva-aineet munasokerivaahtoon.
Lisää maito ja rasva.
Sekoita kääntelemällä lastalla tasaiseksi
taikinaksi varoen.
Kaada taikina pellille.
Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

Tästä tulee niin paksu suklaakakkupohja,
että sen voisi katkaista keskeltä ja halkaista
puolikkaat, kostuttaa ja laittaa väliin vaikkapa
appelsiini tai vadelmamarmeladia... =)

Anna hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat
kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos
paistoksen päälle. Lisää halutessasi
pinnalle nonparelleja tai stösseleitä. Anna jäähtyä.
Leikkaa leivoksiksi. 





Omassa käytössä ollut ohje




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit