sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Toskapiirakka, pellillinen




Toskapiirakka


Pellillinen:

6 kananmunaa
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
7,5dl gluteenittomia jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
300 g voita sulatettuna

kuorrutus:
150g voita
200 g mantelilastuja
3 dl sokeria
1 dl kermaa
2 rkl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria



Vaahdota munat ja sokerit.
Lisää glut.jauho- leivinjauheseos,
maito ja voisula kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voidellulle
leivinpaperille syväreunaiseen peltiin.
Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia. 

Kiehauta sillaikaa kuorrutusainekset
paksupohjaisessa kattilassa.
Levitä ne heti puolikypsän pohjan päälle.
Paista viellä 225 asteessa noin 10 minuuttia,
kunnes pinta on kauniin ruskea.


Alkuperäinen ohje napattu joskus lehdestä  
ja muokattu gluteenittomaksi




(Jos teet vain irtopohjavuoallisen
toscapiirasta, = Toscakakku,
vähennä kaikki ainekset puolella! 
Kuva on sellaisesta versiosta. ) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit