3½ dl kädenlämpöistä vettä
Herneen kokoinen hiivapala,
tai ½ tl kuivahiivaa
n. ½ tl suolaa
n 4 dl gluteenittomia
karkeita leipäjauhoja
n 1 dl jotakin siemeniä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
Lisää suola, siemenet ja jauhot, sekoita.
Seos on kakkutaikinamaisen vetelää.
Peitä taikinakulho kelmulla ja anna
taikinan olla huoneenlämmössä yön yli.
Kun aiot paistaa leivän, laita kylmä pata
kylmään uuniin, uunin lämpö +225
(kiertoilma 200) asteeseen.
Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle,
ripottele jauhoja myös taikinan päälle
ja muotoile taikinasta pehmeä limppu,
mutta älä vaivaa liikaa taikinaa.
- Tämä leipä on parempi, mitä vähemmän
sitä käsitellään.
Ripottele vielä hieman jauhoja leipätaikinan
pinnalle ja jätä se pyyhkeen alle hetkeksi.
Ota kuuma pata uunista,
voitele se hyvin ruokaöljyllä
ja nosta leipätaikina varovasti siihen,
laita kansi päälle ja nosta pata uuniin.
Anna olla uunissa n ½ tuntia.
Poista padan kansi ja anna leivän
paistua vielä 15 - 20 minuuttia.
_______
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mitä mietit