perjantai 17. marraskuuta 2017

Gluteeniton pataleipä







 
3½ dl kädenlämpöistä vettä 
Herneen kokoinen hiivapala, 
tai ½ tl kuivahiivaa 
n. ½ tl suolaa 
n 4 dl gluteenittomia 
karkeita leipäjauhoja
n 1 dl jotakin siemeniä 


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen 
Lisää suola, siemenet ja jauhot, sekoita. 
Seos on kakkutaikinamaisen vetelää. 
Peitä taikinakulho kelmulla ja anna 
taikinan olla huoneenlämmössä yön yli. 
 


Kun aiot paistaa leivän, laita kylmä pata 
kylmään uuniin, uunin lämpö +225 
(kiertoilma 200) asteeseen.

Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle, 
ripottele jauhoja myös taikinan päälle 
ja muotoile taikinasta pehmeä limppu, 
mutta älä vaivaa liikaa taikinaa.  
- Tämä leipä on parempi, mitä vähemmän 
sitä käsitellään.
Ripottele vielä hieman jauhoja leipätaikinan 
pinnalle ja jätä se pyyhkeen alle hetkeksi. 

Ota kuuma pata uunista, 
voitele se hyvin ruokaöljyllä  
ja nosta leipätaikina varovasti siihen, 
laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. 

Anna olla uunissa n ½ tuntia. 
Poista padan kansi ja anna leivän 
paistua vielä 15 - 20 minuuttia. 

 

_______


  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit