keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Marjarahka-suklaakakku

Nakukakku



 
 
Nyt on muotia nimittää Naked cake, tai nakukakku -nimellä näitä kakkuja joissa kuorrutetta ei ole kakun sivuilla. Ei sellainen kakuntekotapa nyt mikään uusi juttu ole. Iät ja ajat on tehty myös tällaisia kakkuja. Yleensä tällainen koristelu on osittain rahapulaa, ei ole aineksia enempään koristeluun. Voi se naked cake tulla myös pelkästä laiskuudesta!! Ei viitsitä koristella kuin mitä nyt vaan vähän!! Mutta tämän kakun ulkonäkö kuuluukin olla tällainen. Voit silti myös peittää kakun sivut, jos siltä tuntuu. Ihan vapaasti!  =D


Leivo tumma kakkupohja
esim tälllä ohjeella:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjakakkuvuoka ja jauhota se. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi johon siivilöit kuivat aineet varovasti nostellen. Kaada vuokaan, paista n 40 minuuttia 175 asteessa.

Anna jäähtyä hieman ja kumoa.





Rahkatäyte:
2 prk vaniljarahkaa
4 dl kermaa
Sekaan joko reilut puoli purkkia dronninholmin kuningatarhilloa
tai:
1,5 dl jäisiä mustikoita
1,5 dl jäisiä mansikoita
1,5 dl jäisiä vadelmia

6 liivatelehteä
loraus sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria


Jos käytät jäisiä marjoja, sekoita ne nopeasti tehosekoittimessa.
Lisää rahka marjaseokseen, sekä vaniljasokeri.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä rahkamarjaseokseen se varovasti.
Liota liivatelehdet vesitilkassa jakiehauta ne sitruunamehutilkassa kattilassa. Lisää jäähtyneenä liivatelehtimehu rahkamarjakermaseokseen.

Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan ja kostuta esim sitruunasoodalla. Kokoa se samaan, pestyyn irtopohjakakkuvuokaan jossa paistoit kakun. Alle kakkupohja, kostutus, täyte, uusi pohja jne.
Peitä pinta muovilla ja anna kakun olla yön yli jääkaapissa.

Pinnalle:
Tummaa taloussuklaata
Kermaa
Marjoja, esim mansikoita, vadelmia, mustikoita ja kirsikoita... 
Tomusokeria 


Sulata suklaa vesihauteessa, lorauta hieman kermaa sekaan, sekoita ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Kun seos ei ole enää kuuma, levitä se kakun pinnalle.
Asettele sen päälle marjoja joille loppusilauksena vielä tomusokerihuntu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit