Gluteeniton
Tässä kakussa et tarvitse sähkövatkainta.
2 dl fariinisokeria
n: 100g tummaa suklaata
2 dl lämmintä vettä
150 g voita
2 dl gluteenitonta jauhoa
(Jos teet vehnäjauhoista, käytä 2½dl.)
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
½ dl mantelijauhetta
3 kananmunaa
Pinnalle esim tomusokeria.
Voitele irtopohjavuoka (23 cm) valmiiksi,
laita sen pohjalle leivinpaperi.
Uuni 175 asteeseen.
Sekoita kattilassa sokeri, voi, suklaa ja vesi.
Poista liedeltä kun suklaa on sulanut.
Anna jäähtyä.
Sekoita sihdatut jauhot, leivin-, ja kaakaojauhe
sekä suola ja mantelijauhe kulhossa.
Lisää suklaaseos kulhoon ja sekoita.
Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen samalla.
Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu kimmoisalta.
Kakun kuuluukin jäädä sisältä meheväksi.
Anna jäähtyä rauhassa ennen kuin kumoat kakun tarjolle.
Ripottele jäähtyneen kakun päälle halutessasi tomusokeria.
Voidaan nauttia vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera
Voidaan nauttia vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mitä mietit