sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Omena-kauratoscakakku (G)

...













Kehittelinpä tällaisen gluteenittoman:


Omena-kauratoscakakku



Taikina:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
2,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
3-4 omenaa


Kuorrutus:
100 g margariinia
1½ dl sokeria
3/4 dl
vaaleita gluteenittomia jauhoja
1½ dl kermaa
4-5 dl kauraryynejä
1 tl vaniljasokeria


Pinnalle:
Jauhettua kanelia
(hienoa sokeria)

Kuori omenat ja paloittele ne kulhoon kuutioiksi.
Voit sekoittaa joukkoon muutaman tipan sitruunanmehua
niin omenalohkot eivät tummu.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata margariini mikrouunissa tai kasarissa liedellä.
Laita irtopohjavuoan pohjalle paperi
ja voitele vuoan reunat ja paperinen pohja.
Jauhota gluteenittomilla jauhoilla.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää sulatettu jäähtynyt margariini.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe,
ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan
vuorotellen kerman kanssa.
Sekoita taikina varoen tasaiseksi kauhalla.
Kaada taikina vuokaan ja peitä pinta
omenanlohkoilla.
Paista noin 15-20 minuuttia

Valmista kuorrutus kasarissa:
Mittaa kaikki ainekset kasariin, sekoita ja kuumenna
nopeasti, varoen likaa sekoittamasta, ettei päällisestä
tule puuromaista.

Kaada ja levittele kuorrute kakun päälle ja jatka
kypsennystä, kunnes kakun pinta on sopivan ruskea.
Paiston jälkeen ripottele pinnalle kanelia.
(Ja halutessasi hienoa sokeria. )

Paiston aikana kauratoska saattaa joistakin kohdin
painua kakun sisään, mutta se kuuluu asiaan. =)


Nautitaan hieman jäähtyneenä kermavaahtohipun
tai hiukan sulaneen vaniljajäätelön kera.



PS:
Jos et halua gluteenitonta versiota,
laita taikinaan
3 dl vehnäjauhoja.
Ja kuorrutteeseen ½ dl vehnäjauhoja.


PS2:
Jos haluat pellillisen,
kaksinkertaista annosta.
Paitsi jauhoja ei niin paljoa.
Ehkä n: 2/3 jauhoja...




PS:

Tämä oma gluteeniton kakkuohjeeni pääsi mukaan Pipareista pitsikakkuun
-nimiseen leivontakirjaan, toimittanut Ulla Svensk,
Otava 2009






-

2 kommenttia:

  1. TÄTÄ ENSI KESKIVIIKKONA PAKKO YEHDÄÄ SIIS ENNEN KUN LAIHIS ALKAA. NAURUA.....

    VastaaPoista
  2. Krisse =)

    Mä olen luullut etteivät gluteenittomat leivonnaiset yhtään lihota!? =D

    *hämmästyy suuresti ja katselee murhaavasti vaakaa... *

    VastaaPoista