maanantai 3. elokuuta 2009

Suklaabanaanikakku

... 


















Pohja:
175 g voita (tai marg)
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 banaania
n 6 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 rkl maitoa

Kuorrutus:
1 (½) pussia minttusuklaamakeisia (esim Pätkissuklaata)
60 g voita (tai marg)
n 6 dl tomusokeria
3/4 kuohukermaa

Uuni kuumenemaan 185 asteeseen.

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää soseutettu banaani.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sekä myös maito.

Kaada seos jauhotettuun vuokaan. Paista 45 - 50 minuuttia. Jäähdytä kakku ja halkaise se kahdeksi pohjaksi.

Sulata vesihauteessa minttusuklaa ja voi ja kun se on sulanut lisää puolet tomusokerista. Vatkaa seos voimakkaasti. Lisää loput tomusokerit sekä kerma. Vatkaa kuohkeaksi.

Täytä kakku ja kuorruta lopulla täytteellä kakku päältäpäin. Koristeeksi voit lisätä vaikkapa sullaarouhetta...




Ohje mukaeltu Kotikokin parhaista leivontaohjeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti