keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Mallorcalainen mantelitorttu (GL)

...

...tai sellaisen oma versio... =)
Tässä kevyehkössä tortussa ei ole lainkaan jauhoja 
eikä rasvaa, muuta kuin vuoan voitelussa.




6 kananmunaa
200 g tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kanelia 
  125g rouhittuja manteleita 
n: ½ tl suolaa 


Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. 

Sekoita keskenään yhteen kulhoon mantelirouhe, 
sitruunankuori, vaniljasokeri sekä kaneli.

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. 

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri keskenään kevyesti. 

Yhdistä vaahdot sekä  kuivat aineet keskenään
ja kääntele lusikalla/nuolijalla kevyesti taikina sekaisin. 

Kaada taikina irtopohjavuokaan
jonka pohjaan olet laittanut leivinpaperin ja voidellut vuoan.
(Itse jauhotin vielä perunajauhoilla vuoan papereineen.)

Paista torttu uunin alaosassa
175 asteessa n: 50 - 60 minuuttia. 






Tarjoile mantelitorttu
ripottelemalla pinnalle tomusokeria 
ja nauti kermavaahdon kera, 
jossa makuna tilkka calvadosta. 

Tai tee vaikkapa 
mansikanmakuisesta tomusokerista 
kuorruteristikko tortun päälle. 

 

Vinkki: 

Tämä torttu tuli kipattua tarjoilulautaselle paistopuoli ylöspäin. 
Saat tasaisemman pinnan torttuun, 
jos kippaat sen lautaselle ylösalaisin.  =)




...

4 kommenttia:

  1. Tännehän kannattaa tulla toisenkin kerran ohjeita kopioimaan ja lukemaan noita syvällisiä suklaa-aforismeja.

    VastaaPoista
  2. Oi, kiva kun poikkesit ja tervetuloa toistekin Clarissa. =)

    VastaaPoista
  3. Ihana resepti, menee pikimmiten kokeiluun. :) Vilja-allergia puhkesi tässä keväällä, joten olen nyt kovasti etsiskellyt viljattomia reseptejä.

    VastaaPoista
  4. Voi, osanottoni vilja-allergian johdosta!
    jotain sellaista se on tää miunkin vaivani.
    Tässä ei tosiaan ole mitään viljaa...

    Olenkin unohtanut tämän blogini eikä ole tullut päivitettyä lisää ohjeita...

    Jaksuja allergian kanssa! Viljoja saattaa olla ihan mitä merkillisimmissä paikoissa... ja esim kahviloissa on vaikeaa saada mtn kivaa kahvin kanssa...

    VastaaPoista