maanantai 3. elokuuta 2009

Pirteä juustoinen kausikakku (G)

... 















Pohjana:
perus gluteeniton kakkupohja, esim:

1 kk sokeria
1 kk kananmunia
vajaa 1 kk gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhoja
(1 tl vaniljasokeria)

PS: kahvikuppi = n: 2 dl



Täyte:
2 dl kermaa
250g maitorahkaa
200g kermaviiliä
3-4 tl Liivatejauhetta
2 dl hillottuja tai soseutettuja mansikoita
tai muita marjoja

Kuorrutus:
2 dl Kermavaahtoa
ja marjoja ainakin ½ litraa



Voitele ja leivitä n 24 cm irtopohjavuoka.
Laita uuni 175 asteeseen.

Vatkaa kuohkeaksi sokeri ja kananmunat
Lisää jauhoseos johon on sekoitettu
leivinjauhe (ja vaniljasokeri, joka ei
ole pakollinen mutta itse rakastan vaniljan makua=) )
Kääntele varovasti jauhot sekaisin taikinaan.
Kaada seos vuokaan.

Paista n: 20 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen seuraavaa vaihetta.

Valmista täyte. Kuumenna 3/4 dl vettä mikrossa ja anna sen hiukan jäähtyä. Lisää siihen 3-4 tl liivatejauhetta. Anna jäähtyä n: 5 minuuttia. Vatkaa kermavaahto, sekoita siihen varovasti maitorahka ja kermaviili. Kaada jäähtynyt liivateseos nauhana kerma-rahkamassaan.

Halkaise jäähtynyt kakku kahdeksi osaksi. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita toinen kakkupohja vuokaan. Levitä täyte sen päälle. Saa mennä reunoillekin...
Viimeiseksi lisää toinen kakkupohja kanneksi. Peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään ainakin 4 tunniksi.

Kumoa kylmä kakku tarjoiluvadille. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja kauden marjoilla. Kuvan kakussa käytettiin vadelmia. =)


Ohje muokattu Pipareista pitsikakkuun kirjasta.



Ps:
Valitettavasti kakku ehdittiin aloittaa ennen kuin se ehdittiin kuvata... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti