maanantai 12. tammikuuta 2009

Bostonpullakakku


















Taikina:
25 g hiivaa
2,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g leivontamargariinia/ tai voita

Täyte:
75 g leivontamargariinia/ tai voita
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
1 dl tomu/ tavallista sokeria
(rusinoita)

Voiteluun:
1 kpl kananmunaa
(mantelirouhetta)
(raesokeria)

Pinnalle tomusokerikuorrute

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhot vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen.
Lisää alustamisen loppuvaiheessa rasva.
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Voitele iso kakkuvuoka.

Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi
ja voitele levy pehmeällä rasvalla.
Levitä pehmeä rasva taikinan pinnalle ja
ripottele sitten pinnalle sokeri, kaneli ja vaniljasokeri
ja ehkä rusinoita, jos teillä niistä tykätään. =)
Halutessasi voit ripotella pintaan myös esim mantelirouhetta
tai joulun aikaan punaisia kirsikoita pilkottuna.

Kierrä levy rullaksi ja leikkaa mataliksi paloiksi.
Asettele palat voideltuun vuokaan melko lähelle toisiaan.
Kohota taikina peitettynä.
Voitele munalla (ja koristele halutessasi mantelirouheella ja raesokerilla.)
Paista uunin alaosassa 220 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti