200 g huoneenlämpöistä, suolaista voita
1½ dl sokeria
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
1 kananmuna
0,75 dl maitoa / kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa / kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Mustikkatäyte:
n 4 dl tuoreita mustikoita
hieman sokeria
hieman (n. 1 rkl) perunajauhoja
Sekoita perunajauho mustikoihin.
(Usein mustikoita metsästä kerätessäni napsin
joukkoon myös metsämansikoita, villivadelmia jne,
jolloin piirakasta tulee ihanan värikäs
ja herkullinen!)
Sekoita huoneenlämpöinen voi
kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
maito/kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Taikina on valuvaa tässä vaiheessa.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada mustikat pohjan päälle.
ja kaada mustikat pohjan päälle.
Ripottele marjojen päälle
alussa sivuun jätetty taikina.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
______________________
Samaa ohjetta voi käyttää
Samaa ohjetta voi käyttää
eri marjoihin
omenoihin, luumuihin,
päärynään, jne.
________________________
PS:
Jos teet ohjeella omenamurupiiraan,
muista käyttää omenanpaloissa myös kanelia!
💗
PS: jätä nyt joku viesti, onnistuiko...