torstai 29. syyskuuta 2016

Lidlin sitruunakakku (G)




Ensimmäisen kakun tein kuten pakkauksessa neuvottiin
mutta toisen kakun paistoin tavallisessa irtopohjavuoassa ja 
pinnalle lisäsin mansikkatomusokerikuorrutuksen,
joka oli paljon lempeämmän makuinen ja
vaikutti koko kakun makuun positiivisesti.

Ensin en muistanut kuvata kakkua
ja sitten se oli melkein liian
myöhäistä! =D 







Kokeilin sitten minäkin millainen kakku
tulee Lidlin sitruunakakkuaineksista
ja tuli hyvä kakku! M
-Saako olla palanen? =) 


Tarvitset tällaisen pakkauksen, 
4 kananmunaa ja huoneenlämpöistä 
voita 200g ja pari ruokalusikallista vettä. 

Itse laitan 4 - 5 rkl niin tulee hyvä, 
ei liian kuiva kakku.


Ensimmäisen kakun tein ohjeen mukaan 
suorakaiteen muotoisessa vuuassa.
Siitä tuli tuommoinen pötkö. =) 
Pinnalle on pakkauksessa kovin kirpeän 
sitruunan makuinen päällyste, johon 
lisätään vain vettä pari rkl. 
Mutta itse en pitänyt päällyksen 
tosi ärjystä mausta. 




Niinpä kun tein toisen pakkauksen kakun, 
tein sen tavallisessa kakkuvuoassa ja 
pinnalle lisäsin mansikkatomusokeri-
kuorrutuksen, joka oli paljon lempeämmän 
makuinen ja vaikutti koko kakun makuun 
positiivisesti.

En ensin muistanut kuvata kakkua
ja sitten se oli melkein liian
myöhäistä! =D 

Kakkutaikinaan voi lisätä vaikkapa 
appelsiininkuorta, sitruunanmehua jne.

Voit tehdä tästä mm joulukakun 
gluteenittomille lisäämällä taikinaan 
coctailkirsikanpaloja tai kuivahedelmiä.  

Tomusokerikuorrutteeseen (joka voi
olla myös ihan tavallinen valkoinen tomppasokerikuorrute),
voit ripotella pinnalle sitruunankuorisuikaleita, 
pähkinärouhetta jne...
Meillä nyt ei sattunut olemaan kuin 
rusinoita ja pähkinöitä enkä kumpiakaan 
tähän kakkuun halunnut. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti