lauantai 17. syyskuuta 2016

Kurpitsapikkelssi





n 3 kg kurpitsakuutioita
5 dl etikkaa
8 dl vettä
6 dl sokeria
1 rkl kokonaisia neilikoita 
n 1dl sinapinsiemeniä
2 kanelitankoa
hieman muskottipähkinää 


Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa.
Kuori ja kuutioi kurpitsa.
Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi.

Kaada kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä
kunnes kuutiot ovat läpikuultavia.
Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa.

Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin.
Poista kanelitangot.
(Minä unohdin ne tuonne purkkeihin...) 
Tarkista, että liemi peittää kuutiot. 
Säilytä pikkelsi alle kymmenessä asteessa. 
Ohje mukaeltu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti