perjantai 26. elokuuta 2016

Pihlajanmarjamarmeladi
Pihlajanmarjamarmeladi

2 ½ dl pihlajanmarjoja
n. 5-6 dl vettä

5 dl vettä
1 rasia marmelaadisokeria
20 g agar agar -jauhetta
1 omenasosetta
1 dl pihlajanmarjapyreetä
1 tl viinihappojauhetta (t. sitruunamehua)
2 dl erikoishienoa sokeria sokeroimiseen

Valmista ensin pihlajanmarjapyree. Valitse mahdollisimman suuria ja punaisia terttuja. Perkaa marjat huolellisesti huonoista marjoista, roskista ja oksista. Huuhtele hyvin. Paras aika marjojen poimimiselle olisi ensimmäisten yöpakkasten jälkeen.Voit laittaa marjat yöksi pakastimeen,näin marjojen kirpeys taittuu.

Keitä marjoja puolisen tuntia kunnes ovat pehmeitä.Haihduta vesi ois keittämällä, paseeraa marjat siivilän lävitse lusikalla. Pihlajanmarjapyreetä pitäisi tulla n.desin verran.

Kiehauta vesi ja lisää agar agar -jauhe.Kun seos alkaa muuttuu läpinäkyvämmäksi, lisää sokeri. Kiehauta nopeasti ja laske lämpöä.
Kun sokeri on liuennut lisää omenasose, pihlajanmarjapyree ja viinihappo. Sekoita hyvin huolellisesti kaikki sekaisin. Anna seoksen jäähtyä. Varaa uunivuoka tai jokin muu vastaava, minkä voit vuorata leivinpaperilla tai kelmulla(laakea uunivuoka käy tähän hyvin)Marmeladimassaa tulisi olla sen korkuisesti että sitä on helppo pienellä piparkakkumuotilla leikata.Toki voit leikata myös veitsellä.

Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti. Leikkaa marmeladi ja aseta palat kuivumaan leivinpaperin päälle kuivaan paikkaan. Anna marmeladien kuivahtaa n. vuorokausi.Sokeroi ja säilytä kannellisessa purkissa.Säilyy valolta suojattuna muutaman viikon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti