lauantai 30. heinäkuuta 2016

Marjamurupiiras (G)




200 g huoneenlämpöistä voita 
1½ dl  sokeria    
3 dl  vehnäjauhoja 
(tai 2,5 dl gluteenittomia jauhoja )  
1  kananmuna   
0,75 dl  maitoa    
1 tl  leivinjauhetta    
1 tl  vaniljasokeria     
Marjaseostäyte:
n 4 dl tuoreita marjoja   
  hieman sokeria    
hieman (1 rkl) perunajauhoja

    Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa sokerin kanssa.
    Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). 

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.

    Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri.  
Sekoita tasaiseksi. 
Taikina on valuvaa tässä vaiheessa. 
    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada päälle marjaseos.
  Ripottele päälle alussa sivuun jätetty taikina,
-johon voit halutessasi lisätä hieman jauhoja lisää niin
se paistuu piiraan päälle hauskan murumaisesti.

    Paista 200 asteessa n. 30 min. 
PS: 
Piiras on parasta päivän vanhana. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti