lauantai 29. huhtikuuta 2017

Nigellan churrot ja suklaadippi




Taikina:
125 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ruokalusikallinen ruokaöljyä
2,5dl kuumaa vettä 

Kaikki sekoitetaan yhteen ja
voidellaan kädet ruokaöljyllä jotta saadaan taikina käsin nostettua pursottimeen.

Kokeile ensin öljyn paistolämpötilaa leipäpalalla.
Älä kuumenna öljyä liian kuumaksi

Purista pursottimesta taikinaa suoraan öljyyn ja leikkaa saksilla sopivia pötköjä.
Käytä tähtityllaa.
Paista pinnalta kullanruskeaksi
nosta kuivumaan talouspaperille hetkeksi  ja pyöritä sitten sokerikaneliseoksessa. 
Suklaadippi:
Yksi levy tummaa suklaata
pala maitosuklaata
1,5 dl kermaa 
Anna seoksen sulaa hiljalleen kattilassa pienellä lämmöllä... älä keitä
Kaada pieniin kulhoihin valmis suklaakastike.

Valmiit churrot dipataan suklaaseen ja juodaan samalla vaikka kaakaota.
Ihanaa pakkaspäivänä. Nam. =)





Kuva pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti