maanantai 31. maaliskuuta 2014

Muruomenapiirakka ( G)



200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl  ruokosokeria   
2,5 dl gluteenittomia jauhoja  
1  kananmuna  
0,75 dl  kermaa   
1 tl  leivinjauhetta   
1 tl  vaniljasokeria   
3-4  omenaa   
    kanelia ja sokeria 

Kuori ja pilko pieniksi paloiksi omenat
ja pirskota paloihin sitruunanmehua 
tummumisen estämiseksi. Lisää mukaan
reilusti sokeria ja kanelia makusi mukaan
ja sekoita. 

    Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa
ruokosokerin kanssa.
    Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). 

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.

    Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.  

Sekoita tasaiseksi. 

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa. 

    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja ripottele päälle omenapalat.
  Ripottele omenoiden päälle alussa sivuun jätetty taikina,
-johon voit halutessasi lisätä hieman jauhoja lisää niin
se paistuu piiraan päälle hauskan murumaisesti
sekä vielä halutessasi kanelia ja sokeria.

    Paista 200 asteessa n. 30 min.
 


Nauti vaniljajäätelön,
vaniljakastikkeen 
tai kermavaahdon kera.






Ohje on mukaeltu 
ja gluteenittomaksi muokattu
 Kotikokki.net-reseptistä. 



Omenapiirakka 
Omenapiiras 
Omena 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti