maanantai 21. lokakuuta 2013

Piimäkakku mummon tapaan (G)









Minulle tuli viime viikonloppuna yhtäkkiä niin elävä makumuisto Mummoni suosikkikuivakakusta eli piimäkakusta, jota mummolla oli aina tarjolla, että oli pakko koettaa tehdä itse sellainen!

Onneksi kaikkia aineksia sattui olemaan kotosalla juuri sillä hetkellä, joten eikun leipomaan. Tässä kakussa ei tarvitse edes sähkövatkainta. Tarvitset:



200 g voita
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl  neilikkaa
2 tl  kanelia
1 tl inkivääriä
( 3 dl rusinoita )
3 dl piimää
2 dl siirappia


(Joe teet tavalisista vehnäjauhoista, käytä niitä 6 dl ja jauhota vuoka korppujauhoilla. )



Voitele ja jauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l) joko perunajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella.

Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.

Sekoita jauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat keskenään.

Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva.

Sekoita ainekset  juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.



Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.

Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla.

Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.

(Itse kumosin sen liian aikaisin ja sitten se hieman niinko lätsähti...) 





Ohje: Pirkan Mummun piimäkakku-ohjetta mukaellen.









Kuvan kakusta jätin mieheni toiveesta rusinat pois, mutta kyllä ne rusinat ehdottomasti kuuluvat piimäkakkumakumuistoon, joten lisään seuraavaan piimäkakkuun rusinatkin, tai ehkä ainakin 2 dl rusinoita. =)








2 kommenttia:

  1. Haastoin sinut! Katso haaste http://silkkiavain.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kävinkin kurkistamassa ja mietin omia vastauksia täyttä häkää täällä... =)

    VastaaPoista