tiistai 29. lokakuuta 2013

Kasvispestopiiras (G)







Tarvitset 

n 250g pehmeää voita 
n 6 dl gluteenitonta jauhoseosta 
2 kananmunaa 
n 1 dl kylmää vettä 
ripaus suolaa 

Juustokuminaa 
Puolikas purjosipulia 
Keltasipuli 
Italian pestokasvisseospussi 
(+ pakastepinaattia) 

 sekä:
2,5 dl ruokakermaa 
1 kananmuna 
Emmentaljuustoraastetta 
basilikaa 
suolaa maun mukaan 
pippuria maun mukaan



Paista n 45 min 175 asteessa 


 Tee ensin taikina nyppimällä pehmeä voi jauhoihin. Lisää kananmunat ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa liikaa ettei taikina sitkisty. Nosta taikina samantien voidellulle piirasvuualle ja muotoile käsin. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

Laita uuni ja paistinpannu kuumemaan.



Kuumenna öljytilkassa juustokuminaa ja laita purjosipuli renkaina paistumaan silputun keltasipulin kanssa. Lisää Italian pestokasvisseos (ah, mikä tuoksu tästä syntyykään!) sekä jäiset pinaattikuutiot. (n 4 kuutiota)
-Pinaatti ei ole pakollinen...

Nosta seos samantien piirakkavuokaan taikinan päälle.



 Tee päällisosa sekoittamalla ainekset yhteen juustoraastetta lukuunottamatta jonka lisäät seoksen päälle vuokaan. (voi juuston sekoittaa kyllä seokseenkin)

Paista. 
Ihastu. 

Tarjoile heti tai jäähtyneenä lämmittämällä annos mikrossa.

5 kommenttia:

  1. Heippa,
    heitän sua haasteella
    jonka löydät mun blogista
    http://suklaarae.blogspot.fi/

    :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä, kokeilen varmaan ensi viikonloppuna. :)
    Jos jossain vaiheessa teet gluteenittoman feta-pinaattipiirakan, olisi senkin ohje tervetullut! Olen halunnut tehdä tällaisen jo pidemmän aikaa saatuani todella hyvää gluteenitonta feta-pinaattipiirakkaa Tampereen Sokoksella, mutta en ole aiemmin tehnyt piirakoita enkä ole löytänyt hyvän kuuloisia reseptejä, niin toistaiseksi jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips. =)

      Gluteeniton feta-pinaattipiiras kuulostaa myös hyvälle. =) Täytyykin kehitellä... =))

      Poista
  3. Peikostakin ruaka on hyvää :) Se on kerran syönytkin omatekoista piirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se joskus ruakakin hyvää. Varsinkin jos on näläkä... :)

      Poista