keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Gluteeniton pizza



(n 2:lle)

2 dl vettä
ripaus suolaa
n 4 dl gluteenittomia jauhoja
1 pussi kuivahiiva
½ dl ruokaöljyä

Sekoita reilusti kädenlämpäiseen veteen jauhot joihin olet sekoittanut kuivahiivan ja suolan. Lisää 2/3 jauhoista sekoitellen taikinaa vaikka puulastalla. Lisää öljy ja loput jauhoista. Laita taikinapytty pyyhkeen alle nousemaan joksikin aikaa.

Tee haluamasi täyte miltein valmiiksi.

Levitä taikina kulhosta suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kaaviloi se pyöreäksi pohjaksi. Taikina kuuluu olla tässä vaiheessa kuin paksua kakkutaikinaa.
Levitä täytteet taikinan päälle ja paaljon juustoa + oreganoa!
Muista jättää rapeita reunoja... =)

Paista kiertoilmauunissa 225 asteessa n 15 min.

(Tavallisessa uunissa hiukan kauemmin.)






Normipizzapohja kiertoilmauunissa:

3 dl vettä
ripaus suolaa
n 6 dl jauhoja
1 pussi kuivahiivaa
½ dl öljyä


Tee taikina kuten gluteenitonkin paitsi tästä tulee sellaista hyvin käsillä alustettavaa taikinaa jonka voit kaulia nostatuksen jälkeen pellille. Täytä haluamillasi täytteillä ja paaljon juustoa + oreganoa!


Paista 225 asteessa kiertoilmauunissa, 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. nam! :p pitää koklata tätä itsekin. juuri bloginsa aloittanut. tinde4.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzaa joskus kaipaa. Tää vie pizzahimon. =)
      Oikeesti valmiissa gluteenittomissa on liian vähän mausteita. Tässä saa itse laittaa niin paljon kuin haluaa. =)

      Poista