lauantai 21. heinäkuuta 2012

Raparperi-chutney


Tällainen oli miun chutneyni,
jolla oli niin hyvä menekki että olen tätä toisenkin annoksen jo keitellyt... =)


n 1 l raparperinpaloja
1 punainen chili pilkottuna
1 punainen paprika pilkottuna
1 omena paloina 
Iso punasipuli paloina
1 dl etikkaa
½ dl vettä
2 dl sokeria
1 dl tuoretta raastettua inkivääriä (tai 2 tl jauhettua inkivääriä)
pippuria jauheena maun mukaan
suolaa maun mukaan
kanelia maun mukaan
n 6 valkosipulin kynttä
kanelitanko
2 rkl ruokaöljyä



Pilko pestyt raparperit (eikä missään tapauksessa tarvitse kuorimaan niitä ruveta!!) ja laita ne palaset paksupohjaiseen kattilaan. Lisää vesi, etikka, öljy, pilkotut omena, chili, paprika ja kaikki muut ainekset ja laita kattila liedelle, ei täysin kuumimmalle, sekoittaen välillä seosta jottei se pala pohjaan. Maistele välillä onko koostumus mieluinen... Lisäile oman makusi mukaan muita mausteita yms... Chutney vaihtelee tekijänsä mukaan. =)

Keittele hiljakseen miedolla lämmöllä noin tunti, poista kanelitanko ja purkita seos kuumiin pikkulasipurkkeihin. Käytä chutneytä esim grillatun lihan lisukkeena.
Sopii mauksi myös makkaralle. =)




3 kommenttia:

  1. Voi Sinulla on tällainen ihana kotikeittiöblogi!
    Ja nuo ajatelmat sivudadgetissa saa hymyn huulille. Tulen tänne takuuvarmasti :-)

    VastaaPoista
  2. Anna =)

    Tänne tulee aika harvoin lisäiltyä mitään kun mie kokkaan sillai jotta ripaus sitä ja loraus tätä. Mutta joskus jopa katson ohjeitakin... =)))

    Suklaa on <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla alkaa varmaan samanlaista olla Annan tuvassa..ripaus sitä ja loraus tuota, harvemmalla tahdilla. On pakko alkaa tuijotella tuota vattan seutua? Se mokoma alkaa levitä kuin pullataikina :-(

      Poista

Kerro mitä mietit