tiistai 27. joulukuuta 2011

Joulumakeisia


 Tee itse joulusuklaat ja makeiset. =) 


 Luontaiskaupoissa on mm myytävänä 
raakasuklaapakkaus 
selkeine ohjeineen ja muotteineen. 



Muoteista suklaa lähtee kovetuttuaan tosi helposti irti. 
Suklaapakkauksen suklaat maistuvat kookokselle. 
Paketissa on mukana gojimarjoja suklaaseokseen 
lisättäväksi, mutta minä muutin niiden tilalle 
kuivattuja karpaloita 
koska olen niihin ihan hupsuna. 

Käytän ne gojimarjat puolestaan jälleen sitten 
arkiaamuina, maustamattoman jogurtin lisukkeina. =)



Koto-ohjelmassa Anu Harkki neuvoi kivan joulumakeisvinkin. 
Tarvitset kuivattuja taateleita, tummaa suklaata sekä jotain pähkinöitä. 
Mie käytin suolattuja cashevpähkinöitä. 
Taateliin leikataan halkio, johon pähkinä pujotetaan 
ja suljetaan ja taatelin pää kastetaan tummaan sulaan suklaaseen,
ja asetetaan leivinpaperin päälle kovettumaan. 

Nam... <3

Suklaapakkauksessa oli mielestäni liikaakin suklaata, 
joten kaadoin siitä massasta loput leivinpaperin päälle ja 
sen päälle sulatettua valkosuklaata, 
johon ripottelin kokonaisia manteleita sekä 
-tietenkin-
kuivattuja karpaloita. =) 

Kovetuttuaan suklaa on helppo leikata 
paloiksi. Eikä muuta kuin suut makeaksi. =) 

<3 


2 kommenttia:

  1. nammm mikä postaus! Tulipa suklaan nälkä..

    VastaaPoista
  2. Anna =)

    Oi, me emme edes jaksaneet syödä näitä. =D Siksi niitä jäi puolet odottelemaan uudenvuodenvastaanottajaisia. =)

    VastaaPoista