maanantai 14. marraskuuta 2011

Suklaaunelmakakkunen (G)











 Suklaaunelmakakkunen:

4 kananmunaa
1 ½ dl    sokeria
1 dl   perunajauhoja
1/2 dl    glut. jauhoja
1/2 dl    tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl     leivinjauhetta

    Täyte:
4 liivatelehteä
200 g    taloussuklaata
1/2 dl    konjakkia (tai sitruunanmehua)
2 dl   kuohukermaa
1/2 dl    sokeria
1 rs (180 g)    maustamatonta tuorejuustoa

    Kostutus:
sitruunasoodaa 

    Kuorrutus:
100 g    taloussuklaata
2 dl    kuohukermaa
    Pinnalle:  suklaalastuja






Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

Pane liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin tai sitruunamehuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja tuorejuusto kevyesti. Lisää  juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakki/sitruunamehutilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja osiin ja kostuta osat sitruunasoodalla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa muottina. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. 
(Onnistuu se kakku niinkin, että leikkaa kakun vain kahteen osaan ja laittaa täytteen keskelle.) 
Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu (hieman jäähtynyt!) suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä sille suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja ja ripottele suklaalastut kakun pinnalle. 






Muokattu pirkka-ohjeesta gluteenittomaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti