lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin kakku (Gluteeniton)

... 


150g  voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl gluteenittomia tummia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vadelmahilloa
ripaus suolaa

Päällys:
n: 1 dl tomusokeria
1 rkl vadelmahilloa
2 tl kylmää vettä

Vaahdota sokeri ja voi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää taikinaan vadelmahillo. 
Yhdistä jauhot ja kuivat mausteet ja lisää ne taikinaan.

Kaada gluteenittomilla jauhoilla jauhotettuun ja esim voilla voideltuun vuokaan.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Voit kostuttaa kakun jäähtyneenä vaikkapa rommilla,
mutta kakku on maukas sellaisenaankin,
ilman turhia karvasmanteliöljyjä 
ja nesteillä liottamista. =D 

Sekoita päällyksen ainekset ja levitä kakun päälle.
Voi siihen ripotella pelkkää tomusokeriakin jos tahtoo...


...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti