lauantai 4. joulukuuta 2010

Taatelikakku (G)

....




1 pkt taateleita (200-250g)
200 g voita
2 kananmunaa
2½ dl sokeria (tai fariinisokeria) 
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
n: 1 tl suolaa 
3½ dl gluteenittomia jauhoja ( tai tavallisia vehnäjauhoja 4½ dl)
1½ dl kermaa
2 dl omenamehua


Keitä taatelit pehmeiksi omenamehussa.
Murskaa sauvasekoittimella.
Lisää seokseen voi ja sekoita.
Anna jäähtyä.

Voitele vuoka ja leivitä gluteenittomilla jauhoilla.

Lisää taateli-voi-seokseen kerma ja kananmunat
sekä jauhot joihin on sekoitettu sokeri, vaniljasokeri, sooda, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa vatkaimella kuohkeaksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta.

Paista 175 asteessa noin tunti.


Anna sinä kakkusi jäähtyä vuoassaan rauhassa, 
ennen kuin kumoat sen tarjoiluvadille, 
niin kakku ei retkahda näin niin kuin miun kakkuni... =)




...

2 kommenttia:

  1. Taatelikakku on mun herkkuani.
    Olen tässä lähiaikoina tehnyt jo toisen kakun..ja melkein yksin syönytkin...

    laitan its e 2 pakettia taatelia ja intiaanisokeria, en kermaa , jauhoina luomu tummaa..

    VastaaPoista
  2. Hanne

    On kiva saadakin tänne erilaisia versioita resepteistä. =)
    Itse en ollut koskaan ennen leiponut taatelikakkua vaan tämä kakkunen oli aivan ensimmäiseni. =)

    Minä laitan lähinnä siksi näitä esille, kun esim. gluteenittomina maukkaita ohjeita on olemassa aika vähänlaisesti...

    VastaaPoista