perjantai 25. kesäkuuta 2010

Toscakakku (gluteeniton)

...



Toscakakku (gluteeniton)
n: 10 palaa


3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
150 g voita sulatettuna
ripaus suolaa

Kuorrutus:
75 g voita
100 g mantelilastuja
1,5 dl sokeria
0,5 dl kermaa
1 rkl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa


Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää jauhoihin kuivat aineet.
Lisää jauhosesos, sulatettu voi ja maito taikinaan kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina irtopohjavuokaan johon olet laittanut leivinpaperin ja
voidellut pohjan ja reunat.

Paista pohjaa noin: 15 minuuttia 200 asteessa.
Kiehauta sillä aikaa kuorrutteen ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja anna seoksen hieman jäähtyä kattilassaan.
Levitä seos puolikypsän pohjan päälle ja laita kakku vielä uuniin 225 asteeseen noin 5 minuutiksi kunnes pinta on kauniisti karamellisoitunut.

Irrota hieman jäähtyneen kakun reunat veitsen avulla vuoan reunoista, etteivät jämähdä kiinni ja siirrä tarjoilulautaselle...






Muokattu esikoisen avulla tavallinen ohje gluteenittomaksi.
-Jos tarvitset laktoosittoman ohjeen, vaihda maitotuotteet laktoosittomiksi.



...

4 kommenttia:

  1. On mainittavaa, klassikkokakku on aivan ihana, tykkään tuosta.
    Gluteeniton on hyvä vaihtoehto, ehkä vielä tarpeen tälläiset reseptit minullekin.
    Nams! Ihana kakkublogi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Seijastiina

    Tästä on olemassa oikea vehnäversiokin tuolla makeissa leivonnaisissa...

    Tämä blogi on aika hiljainen kun mie kokkailen sillai ilman reseptejä useimmiten: ripaus tuota ja hyppysellinen tätä.. =)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa herkulliselta, pakko testaa ja vied ku menee kylään joissa keliaakikko :) Ompa muutenin mukavat sivut sinulla!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Ode =)

    Nämä ruokasivut ovat jääneet hiukan vähemmälle, koska yleensä kokkaan ja leivon ripaus sitä ja toinen tätä-periaatteella ja niitä ohjeita on vaikeaa toisille kertoa... =)))

    Gluteenittomia tuotteitahan voivat kaikki syödä. =) Se hyvä puoli niissä on. Paitsi että teolliesti valmistetut gluteenittomat ovat yleensä mauttomia...
    Ei se keliaakikon/vilja-allergisen suukaan tuohesta ole... ==))))

    VastaaPoista