maanantai 28. kesäkuuta 2010

Minttukrokanttijuustokakku

.... 






Pohja:
Iso paketillinen mintunmakuisia dominokeksejä
n 50 g voita (tai marg)


Täyte:
2 dl kermaa
2½dl floravanillaa
200 g minttukrokanttisuklaata (tai pätkissuklaata)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 tl liivatejauhetta
2 rkl maitoa

Pinnalle:
Daim-rakeita/ pätkissuklaapaloja


Murskaa keksit käsin tai yleiskoneella.
Lisää joukkoon sula voi tai margariini.
Sekoita.
Täytä kelmulla päällystetyn irtopohjavuoan pohja seoksella.
Painele kevyesti tasaiseksi.
Älä paina tiukasti.

Kuumenna 3/4 dl vettä mikrossa ja anna sen hiukan jäähtyä.
Lisää siihen 3-4 tl liivatejauhetta. Anna jäähtyä n 5 minuuttia.

Vatkaa kermavaahto, sekoita siihen vahdotettu vanillavaahto sekä tuorejuusto ja maitotilkkanen. Kaada jäähtynyt liivateseos nauhana kerma-juusto-vanillavaahtomassaan.

Lisää lopuksi yleiskoneella murskatut suklaat varovasti käännellen juustotäytteeseen.
Kaada seos dominomuruseoksen päälle ja laita jääkaappiin ainakin 4 tunniksi hyytymään.
Koristele halutessasi juustokakku Daim-rakeilla tai Pätkiksen paloilla ennen tarjoilua.





PS:

Suklaat voi myös sulattaa vesihauteessa
ja lisätä juustotäytteeseen haaleana,
kuten alkuperäisessa ohjeessa luki...
Mutta murskattuina ne jäävät paremmin erottuviksi
ja juustomassa vaaleammaksi...






Tämä ohje oli jo täällä blogissa mutta tehtiin nyt uusi versio. Päivitettiin kakkunen.... =) 





...

8 kommenttia:

  1. namnam! kauhea kiusaus syöksyä heti kauppaan hakemaan tarvikkeita!

    VastaaPoista
  2. Hih. =)

    Täytyy tunnustaa, että liivatejauhepurkista ei saatu kuin 2 tl jauhetta ja siksi täyte näyttää vetelältä... Kannattaa siis katsoa mitä kaapissa on, ennen kuin juhlapyhänä alkaa koota tätä. Miekin muistan seuraavalla kerralla.
    Ja kauppalapussa lukee jo liivatejauhe.
    Se on jotenkin kätevämpää kuin liivatelevyt, mutta saa toki käyttää levyjäkin. =)

    VastaaPoista
  3. Kauhean hyvän makuista - eihän tuollaisen kanssa kestä odottaa sitä 4 tuntia jääkaapilla malttamattomana herkuttelijana.

    VastaaPoista
  4. Marjaisa =)

    Se kannattaa tehdä illalla väsyneenä niin sitten malttaa odottaa seuraavaan päivään...=)

    VastaaPoista
  5. Tämähän on uusi blogi! En ole ehtinyt lukemaan blogeja, ja paljon hauskaa on mennyt ohi.
    Hyviä ideoita.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Anna Amnell =)

    On tämäkin blogi jo jonkun vuoden täällä ollut... =)

    VastaaPoista
  7. oh, ihanan näköisiä kaikkia !

    törmäsin profiiliisi, ja tarkotus oli tsekkailla blogejasi enenpikin, kunnes tänne jumituin.

    ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ! (:

    VastaaPoista
  8. Kiitos Noyee blogueur

    Usein miekin unohdun ruokaohjeisiin... =)

    Kokeilemaan vaan ;D

    VastaaPoista