maanantai 31. toukokuuta 2010

Omena-raparperi-kauratoskapiiras (G)

...

Tai Omena-raparperipiiras, jos et voi syödä kauraa
tai et muuten vaan halua kauraryynejä piiraan pinnalle,
jätä kuorrute pois niin piiras toimii omena-raparperipiiraana.






Taikina:

3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
(tai margariinia)
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 - 3 omenaa
paloiteltuna
1 - 2 pientä raparperin vartta paloiteltuna



Kuorrute:

100 g voita (tai margariinia)
2 dl sokeria
3/4 dl
gluteenittomia jauhoja
n: 1½ dl maitoa
3,5 dl kauraryynejä
1 tl vaniljasokeria



Pinnalle:
Runsaasti jauhettua kanelia
(+ halutessasi ripaus hienoa sokeria)
Tomusokeria jäähtyneelle pinnalle



-Paloittele pestyt raparperinvarret pieniksi paloiksi.
-Kuori omenat ja paloittele samaan kulhoon kuutioiksi.
Voit tipauttaa joukkoon muutaman tipan sitruunanmehua,
sekä hieman kanelia ja jonkin verran sokeria. Sekoita.
-Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-Sulata voi mikrouunissa tai kasarissa liedellä.
-Laita irtopohjavuoan pohjalle paperi.
-Voitele vuoan reunat ja paperinen pohja.
-Jauhota vuoka esim maissijauhoilla.
-Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
-Lisää jäähtynyt voisula.
-Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe,
kardemumma ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan
vuorotellen maidon kanssa.
-Sekoita taikina varoen tasaiseksi.
-Kaada taikina vuokaan ja ripottele
pintaan raparperin ja omenanlohkot.
-Paista noin 15-20 minuuttia

Kuorrutus:
-Mittaa kaikki ainekset valmiiksi.
-Laita ensi voi sulamaan kasariin,
sitten sekaan kauraryynit, sekoita.
-Lisää sitten sokerit sekoittaen
ja nopeasti jauhot
ja vasta viimeiseksi maito.
-Sekoita vielä nopeasti, niin että maitokin on
seoksessa mukana mutta
-varo sekoittamasta liikaa,
ettei kuorrutteesta tule puuroa!
-Nosta kasari liedeltä odottelemaan.


-Ota piiras n: 20 min paistuttuaan uunista,
nostele kuorrute piiraan päälle ja jatka
kypsennystä, kunnes piiraan pinta on sopivan ruskea ja rapea.
Paiston jälkeen ripottele pinnalle kanelia.
(Ja halutessasi hienoa sokeria. )

Paiston aikana kauratoska saattaa joistakin kohdin
painua piiraan sisään, mutta se kuuluu asiaan. =)
-Jäähtyneelle piiraalle voit siilata tomusokeripinnan.
-Nautitaan hieman jäähtyneenä kermavaahtohipun
tai hiukan sulaneen vaniljajäätelön kera.














PS:

Tämä on kesäisempi versio Omena-kauratoscakakusta.
Alkuperäinen kakkuohjeeni pääsi aikoinaan mukaan Pipareista pitsikakkuun
-nimiseen leivontakirjaan, toimittanut Ulla Svensk, Otava 2009



...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti