sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Pehmeä piparikakku






 
 
 
Gluteeniton joulukakku

4 munaa
  2 dl sokeria
1½ dl kermaa
150 g pehmeää voita
4 dl gluteenittomia 
hienoja jauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
2 tl kanelia
  1 tl soodaa
(ripaus suolaa)


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet, voi ja kerma.

 

Kaada taikina jauhotettuun (2 l) kakkuvuokaan ja paista
175 asteessa n: 50 minuuttia.


 

Vinkki:
Tämä kakku maistuu päivän vanhana (tai pari pv) parhaalta.
Kakku sopii gluteenittomille vaikkapa joulukakun tai joulupiparien korvikkeeksi. 









...

1 kommentti:

Kerro mitä mietit