sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Porkkanakakku (G)

... 





Harvoin tulee katsottua oikeita ruokaohjeita ja siksi harvoin tulee postattua ohjeita eteenpäin tännekään, koska ruuanlaittoni ja leivontani ovat sellaista
"ripaus sitä ja toinen tätä"
-meininkiä.

Ulkomuististahan ne kokitkin kaiken tekevät.
Heillä pitää olla satoja (jos ei tuhansia) ohjeita päässään... =)

Ulkomuistista väsätty porkkanakakku jäähtyy ja tuoksuu täällä.
Jäi eiliseltä porkkanaraastetta...
Vasta palasen haukattuaan tietää, mitä on ohjeesta unohtanut...



Laita uuni kuumenemaan 195 asteeseen.
Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se g.jauhoilla.

Ohje:
4 munaa
3dl sokeria
2,5dl glut.jauhoja
2tl soodaa
1½tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
porkkanaraastetta n: 5 isoa porkkanaa
1½dl ruokaöljyä


Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
+ ruokaöljy ja porkkanaraaste. Sekoita kaikki keskenään.
Paista alimmalla tasolla n 45 minuuuttia
Kumoa jäähtyneenä.
Voi syödä tällaisenaan tai tehdä tomusokerikuorrutteen.


Sitä juustokuorrutetta inhoan niin, 
että sitä en laita tähän koskaan. =)
Kakku kakkuna ja juusto juustona tai leivän päällä.
Juustokakku on asia erikseen.  =D

Tomusokerikuorrute sopii tähän.

Silloin kakku on pitkäikäisempi kuin 
jollain maitotuotteella kuorrutettu. 

Kakun voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta.

PS: porkkanakakussa on selkeästi jouluinen maku, joten se sopii joululeivonnaiseksi.
Voit lisätä joulun makua lisäämällä vaikka noin teelusikallisen piparkakkumaustetta taikinaan...



...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti