maanantai 3. elokuuta 2009

Minttukrokanttijuustokakku

... 




















Pohja:
Iso paketillinen mintunmakuisia dominokeksejä
n 50 g voita (tai marg)


Täyte:
2 dl kermaa
2½dl floravanillaa
200 g minttukrokanttisuklaata (tai pätkissuklaata)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 tl liivatejauhetta
2 rkl maitoa

Pinnalle:
Daim-rakeita


Murskaa keksit käsin tai yleiskoneella. Lisää joukkoon sula voi tai margariini. Sekoita.
Täytä kelmulla päällystetyn irtopohjavuoan pohja seoksella. Painele kevyesti tasaiseksi. Älä paina tiukasti.

Kuumenna 3/4 dl vettä mikrossa ja anna sen hiukan jäähtyä. Lisää siihen 3-4 tl liivatejauhetta. Anna jäähtyä n: 5 minuuttia.

Vatkaa kermavaahto, sekoita siihen vahdotettu vanillavaahto sekä tuorejuusto ja maitotilkkanen. Kaada jäähtynyt liivateseos nauhana kerma-juusto-vanillavaahtomassaan.

Lisää lopuksi yleiskoneella murskatut suklaat varovasti käännellen juustotäytteeseen.
Kaada seos dominomuruseoksen päälle ja laita jääkaappiin ainakin 4 tunniksi hyytymään.
Koristele halutessasi juustokakku Daim-rakeilla ennen tarjoilua.

Valitettavasti tämäkin kakku ehdittiin aloittaa ennen kuin se ehdittiin kuvata... =)




PS: Suklaat voi myös sulattaa vesihauteessa ja lisätä juustotäytteeseen haaleana. kuten alkuperäisessa ohjeessa luki...
Mutta murskattuina ne jäävät paremmin erottuviksi ja juustomassa vaaleammaksi...





Ohje mukaeltu Pipareista pitsikakkuun kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti