perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisrahkakakku (G)

















Gluteeniton pääsiäisrahkakakku



(Vaalea kakkupohja, 1 kahvikuppi = n:2 dl)

Pohja:
1 kk sokeria
1 kk kananmunia
2/3 kk maissijauhoja
1/3 kk perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja
(1 tl vaniljasokeria)

Väliin:
Säilykepersikanviipaleita
(+ rahkaseosta)

Rahkaseos:
2 dl kermavaahtoa
2 dl maitorahkaa
1 rasia appelsiinituorejuustoa
n 1 dl tomusokeria makeudeksi
(pari tippaa sitruunamehua)

Voitele ja leivitä n 24 cm irtopohjavuoka.
Laita uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kuohkeaksi sokeri ja kananmunat
Lisää jauhoseos johon on sekoitettu
leivinjauhe (ja vaniljasokeri, joka ei
ole pakollinen mutta itse rakastan vaniljan makua=) )
Kääntele varovasti jauhot sekaisin taikinaan.
Kaada seos vuokaan ja paista n: puolisen tuntia.

Valmista rahkaseos vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi
ja lisäämällä siihen makeutusaineeksi tomusokeria
makusi mukaan.
Lisää alustavasti sekoitetut rahka ja appelsiinituorejuusto
kermavaahtoon lusikalla käännellen.
Lisää halutessasi pari tippaa sitruunanmehua tai appelsiininmehua.
Maista maku...
Appelsiinituorejuusto tekee maun pashamaiseksi. =)



Leikkaa kakku jäähtyneenä kahtia ja kostuta esim spritellä
ja osalla rahkaseosta sekä persikkaviipaleilla.
Levitä loput rahkaseoksesta kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.






PS: Jos käytät koristeena karkkeja
varmista etteivät ne ole liian kovia... ;D




© UR

5 kommenttia:

  1. Olen käynyt tutustumassa blogiisi ja pysähdyin tähän ihanan näköisen pääsiäiskakun kohdalle.
    Saanko kopioida reseptin?
    Olisi kiva joskus yllättää keliakikkoystäväni. Täällä on paljon kaunista ja ihanaa. Toisessa blogissasi luin runojasi, itse en ole runoja kirjoittanut.

    VastaaPoista
  2. Hei Unelma =)


    Totta kai saat kopioida reseptin. =)

    Gluteenittomat leivonnaiset ovat siitä ihania, että niitä voi syödä kuka tahansa.

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku, tämä sopisi minullekin.

    Hyvää pääsiäistä1

    VastaaPoista
  4. Oi Una, minä jo hökelsin innoissani kommentoimaan. Nyt huomasin, että olin jo kommentoinut 2009 , tämän jälkeen olen itsekin joutunut jättämään vehnän pois.

    VastaaPoista
  5. Oi, ihanaa että sama kakku innosti sinnuu!!
    Ja kiitos, siullekin hyvää pääsiäistä.

    Siirsin tämän vanhan ohjeen ensimmäiseksi,
    kun sattui edustamaan pääsiäistä.

    VastaaPoista