lauantai 21. maaliskuuta 2009

Pannukakku





 





Laktoositon ja gluteeniton pannukakku


4 dl gluteenittomia jauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

8 dl laktoositonta maitoa

2 munaa

100 g laktoositonta margariinia sulatettuna



Sekoita kulhossa kuivat aineet

ja lisää sekaan maito ja munat ja lopuksi sulatettu rasva.

Anna turvota 30 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille

ja paista 200 - 225 asteessa noin 40 minuuttia

kunnes pinta on kauniin ruskea.





*********************************





Lillin pannukakku



4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 ½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

8 dl maitoa

2-4 kananmunaa

n: 100 g voita sulatettuna



Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää maito, munat,

sekä sulatettu, jäähtynyt rasva.

Anna vetäytyä tunnin ajan jääkaapissa tai huoneenlämmössä

sekoittaen välillä taikinaa, ennen kuin paistat pannarin.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.

Paista 200-220 asteessa noin puolisen tuntia.

Anna pannarin hetki levähtää paiston jälkeen.



Tarjoa hillon ja jätskin kera




Ohje Unan äitimamalta, Liisalta, eli Lilliltä  




















4 kommenttia:

  1. ihana kuva pannukakusta. minusta just pannukakut, letut ja keitot on melkein hankalimpia kuvattavia - ei siksi että ne tiutarois eikä pysyisi paikoillaan, mutta... ;)

    VastaaPoista
  2. Hih, Nelle. =)

    Uuninluukun läpi... =)

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava ohje ja niin maukasta pannaria että!
    Kiitos tästä ohjeesta,muita en taida edes kokeilla ;D
    T:Woman

    VastaaPoista
  4. Hienoa Woman, että ohje oli ok. =) Kiva kuulla! =D

    VastaaPoista

Kerro mitä mietit