lauantai 21. maaliskuuta 2009

Pannukakku

<3
















Laktoositon ja gluteeniton pannukakku

4 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl laktoositonta maitoa
(reilu 1 rkl psylliumkuorijauhetta. Ei välttämätön!)
2 munaa
100 g laktoositonta Sunnuntaimargariinia tai Floraa

Sekoita kulhossa kuivat aineet
ja lisää sekaan maito ja munat ja lopuksi sulatettu rasva.
Anna turvota 30 minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille
ja paista 200 - 225 asteessa noin 40 minuuttia
kunnes pinta on kauniin ruskea.


*********************************

Tavallinen pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
(1 tl vaniljasokeria)
8 dl maitoa
2-4 kananmunaa
n: 100 g voita tai margariinia sulatettuna


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää maito, munat, sekä sulatettu, jäähtynyt rasva.
Anna vetäytyä tunnin ajan jääkaapissa tai huoneenlämmössä
sekoittaen välillä taikinaa, ennen kuin paistat pannarin.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista 200-220 asteessa noin puolisen tuntia.
Anna pannarin hetki levähtää paiston jälkeen.



Vaniljasokeri ei ole pakollinen... =)





Ohje kulkenut suusta-suuhun...



4 kommenttia:

  1. ihana kuva pannukakusta. minusta just pannukakut, letut ja keitot on melkein hankalimpia kuvattavia - ei siksi että ne tiutarois eikä pysyisi paikoillaan, mutta... ;)

    VastaaPoista
  2. Hih, Nelle. =)

    Uuninluukun läpi... =)

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava ohje ja niin maukasta pannaria että!
    Kiitos tästä ohjeesta,muita en taida edes kokeilla ;D
    T:Woman

    VastaaPoista
  4. Hienoa Woman, että ohje oli ok. =) Kiva kuulla! =D

    VastaaPoista