tiistai 17. maaliskuuta 2009

KINKKU-JUUSTOPIIRAKKA (G)













GLUTEENITON

KINKKU-JUUSTOPIIRAKKA


100 g voita
1 tlk (250g) maitorahkaa
2,5 dl gluteiinitonta jauhoa


Täyte:
200 g kinkkusuikaleita
10 cm pala purjoa suikaleina
(tai pari isoa keltasipulia)
200 g juustoraastetta


Sekoita pehmeä voi, rahka ja jauhot.
Painele puolet taikinasta
torttuvuokaan myös reunoille
ja laita täytteen aineet vuoan pohjalle.
Loput taikinasta laitetaan kanneksi.
Kiinnitä taitekohta huolellisesti
esim. haarukalla painellen.
Paista 250 asteessa noin 25-30 minuuttia,
kunnes piirakka saa väriä.


http://www2.ess.fi/evaat/

2 kommenttia:

  1. Rahka sopii ihanasti piirakkataikinaan. Ja sipulit on aina maittavia piirakan täytteitä!!

    VastaaPoista
  2. Gluteenittomassa taikinassa rahka sitoo taikinaa.
    Tekee miellyttävämmän käsitellä...

    VastaaPoista