maanantai 2. helmikuuta 2009

Maissisuklaatorttu (G)

-
















200 g margariinia/voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Uuni 200 asteeseen.
Leivitä margariinilla/voilla
ja maissijauhoilla irtopohjavuoka.

Sulata margariini/voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita hyvin ja ota kattila sivuun jäähtymään.
Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sokeri-munavaahtoon maissijauhot,
johon olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin.
Yhdistä varovasti.
Lisää joukkoon suklaa-margariini/voiseos.
Paista n: 30 minuuttia.

Tortun kuuluukin jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä.
Voit halutessasi koristella tortun tomusokerilla...

Torttu on parempaa reilun vuorokauden vanhana,
eli tämä kannattaa tehdä ajoissa jos vieraita on tulossa. =)
Tortun voi myös pakastaa hyvin. Sulata huoneenlämmössä,
älä mikrossa.


Ohje on hiukan muokattu versio
Maizena-paketin suklaatorttuohjeesta.



Olen kuvassa olevan tortun kumonnut lautaselleen ylösalaisin,
mutta voit asetella sen esille toki paistopuoli ylöspäinkin. =)



(Gluteeniton)

14 kommenttia:

  1. Hei! Löysin vasta blogisi Olemattoman blogilistasta. Kiva kun otat meidät viljavammaiset huomioon!

    VastaaPoista
  2. Hei Mirka =)

    Syön itse gluteenittomia. =)
    Ja tarjoan niitä tietty kaikille.
    Juuri syötiin tyttären vieraiden kanssa viimoset palat tuosta tortusta. =)

    Kahviloissa yleensä on vain pakasteena
    gluteenittomia tuotteita,
    jotka pilataan mikrossa liikaa kuumentamalla.
    Maku on hirveä.
    -Ja hinta on tähtitieteellinen...=(

    Tai on tarjolla vain sitä saakelin dajm-kakkua.

    Tai kylässä annetaan kovia Semper-keksejä
    ja käsketään "viedä loput kotiin",
    vaikka en todellakaan haluaisi! ;D



    Aluksi elin vuoden riisikakuilla, ennen kuin uskalsin alkaa itse väsäämään gluteenittomia.

    VastaaPoista
  3. Enimmäkseen jätänkin väliin, kerran tulin kipeäksi gluteenittomasta joulutortustakin. Ei ilmeisesti ollut luontaisesti gluteeniton.

    Mutta margariinin tilalla käytän voita, pelkään leivontamargariinien transrasvoja.

    VastaaPoista
  4. Mirka


    Sekin on totta, että ei sitä tiedä mitä oikeasti saa...
    Itse olen saanut oloni tosi huonoksi
    "gluteenittomasta" täytetystä sämpylästä eräällä kurssilla.

    Voi on aina parasta. =)
    Mie usein tosin käytän flooraa kaikessa...

    VastaaPoista
  5. Nam.Hyvältä kuulostava torttu! Tätä täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Yaelian =)

    Kokeile ihmeessä.
    Soon ihanansyntisensuklainen...=)

    VastaaPoista
  7. Herkullista kaakkua! Kelpaisi tälle keliaakikollekin. Nam...

    VastaaPoista
  8. Mama =)


    Voin kyllä suositella. Ostin tänä aamunakin taloussuklaata tuota suklaatorttua varten. =)

    VastaaPoista
  9. Yaelian =)

    Päivitin vanhemman kuvan... =)

    VastaaPoista
  10. Minkäs kokoiseen vuokaan torttu on tehty?

    VastaaPoista
  11. Daphnion,
    soon sellainen ihan tavallinen perusirtopohjavuoka. Meillä on keittiön tavarat pakattuina nyt keittiörempan takialaatikoihin, enkä ossoo yhtään sanoa missä laatikossa se vuoka on, mutta siis tosiaan se tavallisin koko se on...

    Auttoiko tämä? =)

    VastaaPoista
  12. Auttoi kyllä. Tuo omakin irtopohjavuoka taitaa olla sitä peruskokoa. Saapi ruveta sitten samantien leipomaan, illalla tulee vieraita. :)

    VastaaPoista
  13. OK. Muutes, vaikka ohjeessa sanotaan 200 astetta, laita uunin lämpötila hieman alle 200, anna paistua rauhassa, vaikka vähän yli aikaiseksikin.

    VastaaPoista