lauantai 2. helmikuuta 2019

(Gluteeniton ) Maissisuklaakakku














 


 


 

 

 

 

 

 

200 g normisuolaista voita
200 g tummaa taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
ja ripaus suolaa


 

Ohje:


 

Laita uuni miltei 200 asteeseen. 


Leivitä voilla voideltu irtopohjavuoka
maissijauhoilla.

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita hyvin ja ota kattila sivuun jäähtymään. 

Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. 

Lisää sokeri-munavaahtoon maissijauhot,
johon olet sekoittanut leivinjauheen, vaniljasokerin ja ripauksen suolaa. 
Lisää joukkoon myös suklaa-voiseos.
Yhdistä varovasti esim nuolijalla nostelellen muun taikinan sekaan.

Kaada vuokaan.
Paista n: 30 minuuttia.

Tortun kuuluukin jäädä hiukan kosteaksi keskeltä. 
(Ei kuulu olla valuvaa!)
Voit halutessasi koristella jäähtyneen tortun tomusokerirpauksella.

Torttu on parempaa reilun vuorokauden vanhana,
eli tämä kannattaa tehdä ajoissa jos vieraita on tulossa. =) 

Tortun voi myös pakastaa hyvin. 

 

Sulata huoneenlämmössä,
älä koskaan mikrossa...


Muokattu versio
Maizena-paketin suklaatorttuohjeesta.



Olen kuvassa olevan tortun kumonnut lautaselle ylösalaisin, mutta voit asetella sen esille toki paistopuoli ylöspäinkin. =) 


Pinnalle voit tehdä suklaakuorrutteen tai ripotella tomusokeria tai nautiskella kakku kermavaahtohöttyrän kera... 😉 



PS: 


Tällaisen suklaakakun
rakas tyttäreni
teki minulle & Hanille 
myös hääkakuksi! 


 

🤎🤎 







 





13 kommenttia:

  1. Hei! Löysin vasta blogisi Olemattoman blogilistasta. Kiva kun otat meidät viljavammaiset huomioon!

    VastaaPoista
  2. Hei Mirka =)

    Syön itse gluteenittomia. =)
    Ja tarjoan niitä tietty kaikille.
    Juuri syötiin tyttären vieraiden kanssa viimoset palat tuosta tortusta. =)

    Kahviloissa yleensä on vain pakasteena
    gluteenittomia tuotteita,
    jotka pilataan mikrossa liikaa kuumentamalla.
    Maku on hirveä.
    -Ja hinta on tähtitieteellinen...=(

    Tai on tarjolla vain sitä saakelin dajm-kakkua.

    Tai kylässä annetaan kovia Semper-keksejä
    ja käsketään "viedä loput kotiin",
    vaikka en todellakaan haluaisi! ;D



    Aluksi elin vuoden riisikakuilla, ennen kuin uskalsin alkaa itse väsäämään gluteenittomia.

    VastaaPoista
  3. Enimmäkseen jätänkin väliin, kerran tulin kipeäksi gluteenittomasta joulutortustakin. Ei ilmeisesti ollut luontaisesti gluteeniton.

    Mutta margariinin tilalla käytän voita, pelkään leivontamargariinien transrasvoja.

    VastaaPoista
  4. Mirka


    Sekin on totta, että ei sitä tiedä mitä oikeasti saa...
    Itse olen saanut oloni tosi huonoksi
    "gluteenittomasta" täytetystä sämpylästä eräällä kurssilla.

    Voi on aina parasta. =)
    Mie usein tosin käytän flooraa kaikessa...

    VastaaPoista
  5. Nam.Hyvältä kuulostava torttu! Tätä täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Yaelian =)

    Kokeile ihmeessä.
    Soon ihanansyntisensuklainen...=)

    VastaaPoista
  7. Herkullista kaakkua! Kelpaisi tälle keliaakikollekin. Nam...

    VastaaPoista
  8. Mama =)


    Voin kyllä suositella. Ostin tänä aamunakin taloussuklaata tuota suklaatorttua varten. =)

    VastaaPoista
  9. Yaelian =)

    Päivitin vanhemman kuvan... =)

    VastaaPoista
  10. Minkäs kokoiseen vuokaan torttu on tehty?

    VastaaPoista
  11. Daphnion,
    soon sellainen ihan tavallinen perusirtopohjavuoka. Meillä on keittiön tavarat pakattuina nyt keittiörempan takialaatikoihin, enkä ossoo yhtään sanoa missä laatikossa se vuoka on, mutta siis tosiaan se tavallisin koko se on...

    Auttoiko tämä? =)

    VastaaPoista
  12. Auttoi kyllä. Tuo omakin irtopohjavuoka taitaa olla sitä peruskokoa. Saapi ruveta sitten samantien leipomaan, illalla tulee vieraita. :)

    VastaaPoista

Kerro mitä mietit