tiistai 6. tammikuuta 2009

Gluteeniton Mud Cake
















Gluteeniton mutakakku


3/4 dl vettä
150 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
n: 1 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta


Lämmitä uuni 175 asteeseen. 


Sulata voi kattilassa ja ota pois levyltä.
Sulata suklaa paloina joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat toisessa astiassa
kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe
keskenään ja yhdistä munavaahtoon.
Lisää vesi taikinaan.
Kääntele voi-suklaaseos muiden ainesten
sekaan ja kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn
irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm).
Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
Kakku saa jäädä tahmeaksi keskeltä.
Anna jäähtyä vuoassa ja irrota kakku.
Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon kanssa.



PS: oikeassa ohjeessa oli jauhona vehnäjauhoja 1 dl.
Maissijauhoja laitoin hiukan vajaan desin...


Ohje kirjasesta: 12 syytä valita luomu

2 kommenttia:

  1. Hallatar, nyt vasta huomasin, että sulla on tällainenkin blogi, missä on herkkuja:-) Mud cake onkin sairaan hyvää....

    VastaaPoista
  2. Yaelian =)

    Eilen vähän päivitin sivuja näkymään paremmin.
    Pitäisi tehdä iso homma ja linkittää kunnolla kaikki ohjeet avautumaan yksitellen,
    mutta äsh, väsyn kun ajattelenkin tekeväni sen... =)

    Siksi nämä ohjeet ovat niin vaikeasti tällä.
    Tämä sukliskakku on ainoa joka aukeaa omana sivunaan...
    Pahoillani...

    *antaisi töitä halukkaalle koodaajalle*

    VastaaPoista

Kerro mitä mietit