maanantai 12. tammikuuta 2009

Sacher-kakku (G)

















*150g tummaa suklaata
* 250g suolatonta voita pehmennettynä
* 2,4dl sokeria
* 5 munaa
* 1,8l maissijauhoa (Maizenaa)
täyte:
* 400g lakka- tai aprikoosihilloa
kuorrutus:
* 2,5dl sokeria
* 1dl vettä
* 200g tummaa suklaata
* nokare voita tai tippa ruokaöljyä
koristeeksi:
* sulatettua tummaa suklaata ja tomusokeria

POHJAN VALMISTUS:
1. Voitele ja jauhota 24cm läpimitaltaan oleva vuoka.
Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
kytke uuni 175 asteeseen.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Anna jäähtyä.
3. Vaahdota voi ja puolet sokerista (1,2dl)
tasaiseksi seokseksi.
4. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa keltuaiset voivaahtoon yksitellen.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen pehmeäksi vaahdoksi.
Lisää loppu sokeri (1,2dl) vähitellen valkuaisvaahtoon.
vatkaa seos kovaksi.
6. Sekoita sulatettu,
jäähtynyt suklaa voi-keltuaisvaahtoseokseen
ja lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen.
Ripota maissijauho siivilän avulla taikinaan
ja sekoita kevyesti.
7. Levitä seos vuokaan ja tasoita pinta.
Paista noin tunti 175-asteisessa uunissa.
Tee tikkukoe.
Kuiva tikku on kypsän kakun merkki.
8. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään ja
jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

TÄYTE JA KUORRUTUS:
1. Kuumenna hillo. Jos käytät lakkahilloa,
siivilöi ensin siemenet.
Levitä hillo kakkulevyille,
myös ylimmän levyn päälle.
Hilloa saa olla runsaasti,
sillä se myös kostuttaa kakkua.
2. Keitä sokeri ja vesi lanka-asteelle.
(sormien väliin otettu sokeriliemipisara venyy).
3. Paloittele suklaa sokeriliemeen ja sekoita,
kunnes suklaa on kokonaan sulanut
ja kuorrutus kiiltää.
4. Ota levyltä ja anna hiukan jäähtyä.
Rasva kiillottaa kuorrutuksen,
joten lisää nokare voita tai pisara öljyä
ja sekoita hyvin.
5. Valuta kuorrutus kakun päälle,
kuuma kuorrutus leviää itsekseen sileäksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti