maanantai 12. tammikuuta 2009

Murotaikinapikkuleivät















½ dl sokeria
100g margariinia tai voita
1 pieni muna
n:2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 ½ kanelia
2 tl vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 175 asteseen
Sekoita rasva ja sokeri tasaiseksi.
Lisää kananmuna hyvin sekottaen.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin
ja lisää jauhoseos taikinaan.


Paista pikkuleivät uunin keskiosassa noin 10 min,
kunnes sisus kypsenee ja pinta saa väriä.

Samalla perustaikinalla
voit tehdä erimuotoisia pikkuleipiä.
Esim: kauli taikina ja ota
siitä sydänmuotilla sydämiä.
Paista.
Laita jäähtyneisiin sydämiin
haluamaasi marmeladia väliin
ja paina toinen sydän päälle.
Pinnalle voit ripotella tomusokeria.

Kestävät kauankin esim peltilaatikossa.




















Voit vaihdella muropikkuleipien ulkonäköä
ottamalla joistakin pikkuleivistä vielä
pienemmällä muotilla sydämiä.
Marmeladi jää silloin hauskasti näkyviin.



Tai:
Pyörittele pikkuleivät pieniksi,
keskenään samankokoisiksi
palloiksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista...

Sama taikina sopii esim Kaneliässiin:
Leivo taikinasta pieniä tankoja.
Pyörittele tangot kaneli-sokeriseoksessa,
ja muotoile ässiksi leivinpaperille.
Paista...



***********************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti