tiistai 13. tammikuuta 2009

Mokkamarenkikakku

















(Helppo gluteeniton herkku, jos vieraasi
ei voi syödä gluteenia
ja on kyllästynyt riisikakkuihin...=) )



6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
0,3 rkl Maizena maissitärkkelystä
pari murua pikakahvijauhetta

Väliin ja päälle:
Kermavaahtoa
Suklaalastuja


Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
Heitä kulhoon muutama pikakahvimurunen.
Lisää valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti
valkuaisvaahdon joukkoon.

Täytä pursotinpussi taikinalla
ja pursota sillä suoraan leivinpaperille
kaksi samankokoista rinkulaa.
(Kuvan kakussa tehty vain yksi
suuri marenkilevy.)
Paista marenkeja 100 °C:n
lämpötilassa noin 1,5 tuntia.


Koristele vasta juuri ennen kuin kakku syödään...
Tämän ohjeen aromi on omakehittelyn tulosta
kahvikissa-kaudelta. =)



PS: Marenkia voi pakastaa.
Säilyy hyvin kyllä huoneenlämmössäkin esim
peltirasiassa. =)

2 kommenttia:

  1. Herkkusuu täällä kuolaa ihanan kakun perään...
    Muukava tämäkin blogi.. yhdelle en päässytkään..olisin vieraillut kyllä sielläkin :-))

    VastaaPoista
  2. Kiitos Krisse! =)

    Tuolle yhdelle sivustolle laitan kutsun heille, jotka laittavat sähköpostiosoitteensa mailiini. =)

    Ne on noita samoja runoväsäelmiä kylläkin joita halla-blogiinkin rustaan. =)

    VastaaPoista

Kerro mitä mietit