maanantai 12. tammikuuta 2009

Mokkamarengit (G)














(gluteeniton)


6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
0,3 rkl Maizena maissitärkkelystä
pari murua pikakahvijauhetta

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
Heitä kulhoon muutama pikakahvimurunen.
Lisää valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti
valkuaisvaahdon joukkoon.

Täytä pursotinpussi taikinalla
ja pursota sillä suoraan leivinpaperille
pieniä kauniita nokareita.
Paista marenkeja 100 °C:n
lämpötilassa noin 1,5 tuntia.
Voit säilyttää taikinan joko pursottimessa
paistojen aikana tai tehdä jo kaikki marengit
pelleilleen odottelemaan paistoa.


Marenkia voi pakastaa.
Säilyy hyvin kyllä huoneenlämmössäkin esim
peltirasiassa. =)



Ohje on oma versio...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti