maanantai 12. tammikuuta 2009

Korvapuustit

















(pieni annos, kaksinkertaista tarvittaessa, jne...)

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl hienonnettua kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
(1 kananmuna)

Täytteeseen:

50 g margariinia tai voita
n. 1½ dl sokerikanelisekoitusta

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria


1. Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon,
jos käytät kuivahiivaa lämmitä maito hieman lämpimämmäksi.

2. Lisää taikinanesteeseen (kananmuna) suola, sokeri ja kardemumma.
3. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen määrään jauhoja
ja lisää taikinaan.

4. Lisää jauhoja koko ajan alustaen,
älä kuitenkaan koko jauhomäärää kerralla.

5. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva
ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja.
Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

6. Anna kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettyinä
kooltaan noin kaksinkertaiseksi.

7. Kauli taikina noin 30x60 cm:n suuruiseksi levyksi.
8. Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
9. Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta työpöytää vasten.
10. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta noin 3 cm
ja kapeammalta noin 1 1/2 cm.
11. Nosta palat leivinpöydällä pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin.
Paina molemmilla peukaloilla (tai veitsenkahvalla tms) pullaa keskeltä lyttyyn.

12. Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päällä hyvin peitettyinä lämpimässä paikassa.
13. Voitele leivonnaiset kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
14. Paista 225 asteessa uunin keski- ritilätasolla 10-15 minuuttia.








Ohje on Soppakauhan ohjeesta mukaeltu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti